Her kommer den sidste pausestatus, for pauseåret er ved at være omme. Eller det vil sige: det er lige så stille ved at glide over i en ny hverdag. Med tid til en ny uddannelse som organist, nye kommunikationsopgaver og tid til familien og huset her i Sverige.

Musikstuderende 

Til august starter jeg en ny hverdag op som deltidsstuderende på Kirkemusikskolen i Roskilde. I min undersøgelse af, hvordan et godt og bæredygtigt arbejdsliv kan se ud, når jeg bliver 60, 65 og 70 år, er svaret blevet: organist i Folkekirken. Derfor studierne. Jeg er en habil pianist, synger rent og elsker musik, så udgangspunktet er ikke helt dårligt. Det er mange år siden, jeg har beskæftiget mig med musik seriøst og har øvet mig dagligt, så det glæder jeg mig til igen. Som med alle drømme ved man jo ikke, om de kan bære, før man prøver dem af. Det gør jeg nu.

Kommunikationsrådgiver 

Jeg er også nået frem til, at det er for tidligt og lidt for nonchalant at smide mange års solid erfaring som kommunikatør over bord. Derfor er jeg tilbage bag skrivebordet som selvstændig nogle dage om ugen. Lige nu er jeg i gang med at supplere de gode opgaver og kunder, jeg allerede har, med lidt flere. Fokus er på kommunikationsstrategier, veloplagte tekster, der virker og hvad, der nu ellers er brug for rundt omkring i kommunikationsafdelingerne.

Skriveprojekter 

Jeg har stadig masser af ideer til skriveprojekter, som måske skal realiseres. På et tidspunkt. For eksempel bogen om jobsøgning, måske en bog om pauseåret og måske sange, essays og noveller. Det kommer alt sammen. Når det skal. Hvis det skal. Pausen har vist mig, at det med at skrive fiktion, ikke er noget, jeg brænder nok for. I hvert fald ikke nu. Til gengæld er jeg glad for at blogge og skrive om hverdagen. Så selvom der ikke kommer flere pause-opdateringer, bliver jeg ved at blogge her, når jeg har noget på hjerte.

Sommeren banker på

Nu vil jeg så småt gå i sommerferie-mode. Glæde mig til at endnu et lille barnebarn lander i starten af juli. Glæde mig til blåbærrene, kantarellerne og solnedgangene her i Årnabøke. Til turene på stranden med kaffe og krydsogtværs og svømmeturene i havet. Til samtalerne og måltiderne med gode venner, familien og ikke mindst min kloge, tålmodige mand.

Med andre ord: jeg vil nyde sommeren og det faktum, at pausen ikke forblev en dagdrøm. At jeg holdt fast og gjorde det. Jeg tror faktisk ikke helt, jeg kan sætte ord på hvor taknemmelig, jeg er eller hvad det har betydet for mig

Vi høres ved.