Med iPhonen i køkkenet

I det tidlige forår tog jeg en tur til Aarhus for at tage et kursus i “Bedre Mobilvideoer” hos DMJX. Målet var at kunne tilrettelægge, optage og producere små infofilm til kunderne – hurtigt og effektivt med iPhonen som værktøj.

Den første film af slagsen er her. Formålet er at give de daglige brugere i  Claus Tingstrøm A/S‘ kantiner et kig behind the scenes, når vi laver de plakater, som hænger i kantinen, når der er temadag. Her fungerer jeg normalt som tekstforfatter samt har sidste hånd på de opskrifter, som er tilgængelige på hjemmesiden.

 

 

Sådan gjorde jeg

Jeg brugte en eftermiddag i køkkenet sammen med det team, som laver plakaterne til tema-dagene i kantinerne. Her fulgte jeg processen med at anrette og fotografere maden fra start til slut. Jeg havde ca. 2 timers optagelser med hjem og et hav af still-billeder. Det hele er klippet ned til 1 minut og 20 sekunder og så er teksterne lagt på. Her må jeg sige, at iMovie skuffede lidt. Udvalget af tekstbjælker er for spraglet til mig. Så måske bliver løsningen fremover, at jeg redigerer i et af de andre video-redigeringsprogrammer, som findes på markedet – skal bare lige finde ud af hvilket…

Et par linjer om musikken

Musikken er indspillet på en Zoom recorder, som stod ovenpå klaveret (Ritmüller R2). Også her er der forbedringspotentiale – både i forhold til efterproduktion af lyden plus jeg næste gang vil indspille på el-piano, så jeg kan få en direkte line-in i Zoom-recorderen. Men superfedt at komponere de små stykker, som skal bruges til underlægning, det er ren arbejdsglæde!

I efteråret er der nye film på programmet, som skal understøtte kommunikation om, hvordan man sammensætter en sund frokost. Stay tuned 🙂

Share Button