Jeg er igen og igen stødt på klippet fra Debatten på DR2 med formanden for Dansk Psykolog forening, Eva Secher Mathiasen og hendes svada rettet mod visionsløse politikere. Klippet bliver nemlig delt på sociale medier som var det et kuld nuttede hundehvalpe. Fordi Eva Secher Mathiasen er troværdig. Fordi hun fremstår som advokat for danskernes trivsel og formår at sætte ord på noget, rigtig mange mennesker føler. Nemlig at alt for mange politikere og magthavere tænker kortsigtet under dække af, at der er krise og at fremtiden er usikker. At de ikke er på borgernes og de almindelige menneskers side. 

Eva Secher Mathiasen efterlyser et overordnet perspektiv og fremhæver, at fremtiden altid har været usikker. Underteksten for det hun siger er, at folk ikke kan holde til det præstations-ræs, magthaverne kræver – et synspunkt, man sjældent hører, da folkesygdommen stress stadig betragtes som den enkeltes ansvar og problem.

Som formand for psykologerne, en faggruppe, hvis arbejde det f.eks. er, at gøre mennesker, som ikke kan klare presset, arbejdsduelige igen, står hun på en stærk platform, som én, der ved, hvad hun taler om. Man kan høre på hendes stemme, hun er følelsesmæssigt berørt over sine ord (den ryster en lillebitte smule) og at det hun siger, er vigtigt for hende. Ikke noget sødladent hoved på skrå eller sælger-smil her! Hun har en snert af lidt dialekt, nordjysk måske, som giver hende en upoleret charme og autencitet blandt de polerede politikerfloskler. Og vi tror simpelthen på at hun mener, det hun siger. Se selv med her:

https://www.facebook.com/Debatten/videos/1099422586765365/

 

 

Share Button