I forbindelse med at jeg skriver på bogen “Pressearbejde i praksis”, bruger jeg en del af tiden på at se på mit job udefra.  Fordi bogen jo handler om, hvad er det helt konkret er, man laver, når man laver pressearbejde. At beskrive dét kræver, at man træder et skridt tilbage og ser på sit job udefra.  Det betyder også, at jeg hele tiden reflekterer over,  hvad skal der til, for at det bliver ved at være sjovt og give mening at lave pressearbejde.

Indtil videre har jeg opdaget 3 mantraer, som danner grundlag for mit arbejde og for at jeg bliver ved at synes det er sjovt.

1) Presse og kommunikation er et fag, der hele tiden udvikler sig. Bliv ved at læse nye bøger, blogs og følg med i faglige fora, og se ud over landets grænser – der er hele tiden noget nyt at lære.
2) Bliv aldrig sur, når du får et nej. Og ta’ det aldrig personligt. Mediekarusellen suser rundt og nogle gange er du heldig, andre gange uheldig – sålænge du er dygtig, vil din gennemsnitlige succesrate se fornuftig ud.
3) Godt sprog slår alt. Velskrevne rubrikker og klare tekster sparker døre ind. Brug al den tid, du kan, på at holde din sproglige topform ved lige.

Har du nogle mantraer, som du holder din arbejdsglæde ved lige med?

Share Button